Zoals elk jaar opent de Begijnhofkerk haar deuren voor een rondleiding met tekst en uitleg over het gebouw.

Dit jaar verwelkomen we ook de tentoonstelling “Oneindige Zuil”.

Tijdens het kunstproject Oneindige Zuil hebben deelnemers thuis een schilderij of een ander kunstwerk gemaakt. Daarbij werden ze begeleid via video’s, webinars en (online) groepsbijeenkomsten. Tijdens de Open Monumentendag worden deze kunstwerken tentoongesteld als één geheel vergelijkbaar met ” de Oneindige Zuil” van de grote Roemeense beeldhouwer Constantin Brancusi.Het verbinden van Vlamingen en Roemenen via kunst

Het kunstproject wordt georganiseerd door ADR-​Vlaanderen. De tentoonstelling in de Begijnhofkerk Aalst wordt mede mogelijk gemaakt door de Orthodoxe Kerkfabriek Aalst.

Zie ook: website Open Monumentendag en Uit in Vlaanderen