Geschiedenis en doelstelling

CORFOO is opgericht in januari 2006.

Deze werkt in funktie als een V.Z.W. met als hoofddoel de ondersteuning van de activiteiten van de Roemeens Orthodoxe parochie “Heilige Apostel Andreas en de Heilige Materne” van de stad Aalst en het renoveren van de oude begijnhofkerk. Daarnaast ondersteunt CORFOO ook sociale projecten in Roemenië.

In deze zin zal CORFOO tussenkomen bij alle contractuele formaliteiten t.t.z. om garanties te geven bij alle nodige organisaties alsook voor de goede ontwikkeling van de eredienst (de kerk, de ontmoetingsruimte, de vergaderingruimte, enz.). De sponsering van de leden en sympasitanten van CORFOO te vergemakkelijken, onder meer de activiteit van de eerste drie bedienaren van deze parochie (van januari 2006 tot augustus 2007) en van de twee temporair bedienaren (van september tot december 2007).

In de maand oktober 2006 werd door een beslissing van de algemene vergadering, het bestuur van de V.Z.W. gereorganiseerd. De nieuwe voorzitter werd dan Dhr. Patrick Puissant.

Vanaf 2015 werd de voorzitter E.V. Docent Constantin Pogor.

Voor vragen en voorstellen kan men het bestuur van Corfoo bereiken via: corfoo.vzw@gmail.com

Nieuw lid

Iedereen kan een aanvraag doen om lid te worden van onze V.Z.W., deze aanvraag zal besproken worden op de eerst volgende algemene vergadering.